Suus Jurkjes

Indoor speeltuin Nijntje in Utrecht

Wat doe je op een dag met slecht weer waarop je graag naar buiten wil en iedereen elkaar in de haren vliegt? Een indoorspeeltuin is een optie…maar vond ik niet zo’n succes. De harde muziek en felle kleuren zorgen voor overactieve kinderen en gestresste ouders. Een alternatief dus. Als Utrechtse ga ik vaak naar het Dick Brunahuis. Gratis met een Museumjaarkaart en genoeg te doen voor kleine kinderen. Met een beetje geluk leest mamma haar appjes bij. Het Dick Bruna Huis is alleen dicht wegens verbouwing. Wat nu?

In het Centraal Museum is nu een tijdelijke tentoonstelling om de 60e verjaardag te vieren van het lieve konijntje. En wat is de tentoonstelling leuk en groot! Echt een enorm verschil met het Dick Bruna Huis. Alle zintuigen komen aan bod en er is veel te ondernemen voor elke leeftijd. Kleintjes kunnen ruiken, voelen en spelen in een grote blokkendoos. De iets grotere peuters spelen op de loopauto’s, maken muziek of spelen in het bos. En er is genoeg te knutselen en lezen. Zelfs volwassen Japanners maken hun eigen Nijntje oren!

Verder is er een superleuke tuin waar kindjes kunnen rennen en kruipen terwijl jij nog even van het zonnetje geniet. En uiteraard eet je dan een te dure Nijntje-pannenkoek :-) .

De ruimte van de tentoonstelling is helaas zo opgezet dat kinderen steeds het volgende ‘speeltoestel’ zien. En dus als een kip zonder kop van het ene naar het andere rennen. En de akoestiek? Die lijkt wel op die van een indoorspeeltuin….en toch is het een leuk dagje uit met de kids!


http://centraalmuseum.nl/bezoeken/tentoonstellingen/feest-nijntje-60-jaar/
Kosten:
€ 11: volwassenen vanaf 18 jaar
€ 2.50: 2 t/m 12 jaar

Foto’s: Pim Geerts

0 reacties
Laat een reactie achter