Suus Jurkjes

Twee kinderen op één kussen daar ‘slaapt’ een duiveltje tussen

Volgens mij wil ik het liefst even medeleven. En wat input. Onze kindjes Mick (10 maanden) en Zoë (3 jaar) slapen bij elkaar op de kamer en het gaat de laatste tijd slecht met inslapen. Als Zoë niet wakker/aan het krijsen is, omdat het nog niet donker is of ineens besluit dat ze nog wil – wat zeg ik: MOET – knutselen beneden, staat Mick enthousiast te trommelen op de verwarming. Al onze avonden weg. Wat hebben we gedaan…

Klein behuisd
‘Als je liefde groter is dan je huis’, zeggen ze in een reclame van een Zweedse meubelgigant. Dat geldt ook voor ons! Vier mensen, twee slaapkamers. Veel spullen in weinig vierkante meter*. Twee kindjes op één kamer. We gaan het doen dachten we eind januari enthousiast en licht gespannen.

Gedeelde kamer zorgt voor onderlinge afspraken en broederliefde
Eigenlijk hadden we geen andere optie. Ons huis staat onder water, de bank vindt ons inkomen vast niet stabiel genoeg en we hebben geen zin in het gedoe van verhuizen. En niet onbelangrijk, we wonen in een leuke straat! Na zes maanden lang wakker te zijn geworden van Micks verstopte neusje en onrustige woelen hadden we er wel genoeg van: we wilden onze kamer en slaaprust weer terug. Pim en ik hebben ons verplaatst naar het kleine slaapkamertje waarvan de deur zowaar nog dicht kan. Mick en Zoë delen nu de master bedroom. Die met wat kleine aanpassingen echt leuk is geworden. In het midden veel ruimte om te spelen (klein detail: wanneer gaan kinderen eigenlijk echt spelen op hun kamer??). Aan de randen veel kastruimte én ieder een eigen hoekje. Zo ver mogelijk uit elkaar.

De eerste maanden ging het verrassend goed! En de nachten en ochtenden zijn nog steeds goed. Maar nu Mick ouder is en voor Zoë de nieuwigheid eraf is, zijn we avonden bezig met naar boven rennen, tot stilte manen, bidden, boos worden, negeren, etc. Merkwaardig genoeg zijn ze nooit beiden op dezelfde avond aan het ‘rellen’, of althans niet tegelijkertijd. In mijn fantasie zie ik ze al overleggen ‘ga jij of ga ik vanavond?’. ‘Naa doe jij maar, ik ben al twee avonden geweest…’. En toch he, ze krijgen er vast een sterke band van.

Heb jij ooit een kamer gedeeld met je broer of zus? Wil je je ervaringen (vooral de positieve dan) hier delen?

*Zoals ik vorige keer al aangaf kunnen we wel wat tips van Ikea gebruiken in het beter organiseren van je huishouden….maar over de voortgang hiervan later meer.

0 reacties
Laat een reactie achter