Suus Jurkjes

Verslaafd aan jurkjes!

een van mijn eerste jurkjesIk ben Suzanne Donselaar en ik heb een verzameling. Ik ben Suus en koop teveel. Ik ben Suzie en heb een probleem: 51 jurkjes! Het lijkt wel een verslaving, zoveel heb ik er. Waar dit vandaan komt?
Toen ik een jaar of vier was kreeg ik al jurkjes aan via mijn tante Lya. Jurkjes met bloemetjes, clownmotief, jurkjes met smock (je weet wel, lijkt alsof het van crêpe papier is gemaakt). En wat voelde ik me een prinsesje in de jurkjes, het liefst met een vlechtje of speldje in mijn haar.

Het eerste jurkje uit mijn nu zo grote collectie weet ik nog goed (mijn vrienden zullen zeggen ‘maar jij onthoudt ook alles’). Zo’n 5 jaar geleden in de pauze van mijn werk ging ik naar ‘de overkant’. Daar, bij de WE hing hij. Een blauw jurkje met een soort vleermuis-armen, wit met bruin motief. En….in de aanbieding voor maar € 20!

Suus jurkje WE
En wat een leuke reacties kreeg ik. Ik voelde me groeien (tip: ook als je een maatje groeit pas je nog in de meeste jurkjes van je dunnere periode :-) ). Snel volgden er meer en de afgelopen jaren heb ik een flinke collectie verzameld…. laatst durfde ik eindelijk te tellen. Ik kwam tot een luttele 51. Een tijdje schaamde ik me ervoor en deelde het met niemand. Inmiddels denk ik: dit is mijn ding, mijn hobby. Ik ga hier iets mee doen!

Mensen vragen me weleens, ‘waar haal jij toch al die leuke jurkjes vandaan? Ik vind ze nooit’. Volg mijn blog en leer :-) . Heb je zelf tips? Laat hieronder een berichtje achter!

20 reacties
 1. Marpie says: May 9, 20119:24 pm

  Leuke site! Je schrijfstijl doet me een beetje denken aan dat boek ‘shopaholic’ (heb ik ooit van jou gekregen).

 2. Pim says: May 9, 20119:29 pm

  Wauw suzie! (ik heb t natuurlijk al lang gezien) maar blijft mooi! Je passie op the interwebs.
  Voor mijn imago ga ik nu snel weer naar een auto-website, of iets met camera’s of gitaren. ;-)

 3. thea says: May 9, 201111:22 pm

  hoi suus,veel succes met je site ! ziet er leuk uit !
  schaam je niet voor je collectie,je hebt een schoonvader die ook
  een verzameling heeft die in de buurt komt van jou.
  hij doet in heel korte jurkjes nl shirts.

  x thea

 4. Chantal Pont says: May 10, 20116:23 am

  Ik weet nog heel goed dat je dat jurkje kocht en dat er eigenlijk heel snel meer volgde! Leuk,leuk, leuk!!

 5. Lianne says: May 10, 20117:26 am

  Suzanne! Ein-de-lijk is hij er! Belooft veel goeds, ik hou je in de gaten :)
  Groetjes Lianne

 6. Lonneke says: May 10, 20117:39 am

  Schrijf hier Superleuke site Suzie; ik blijf je volgen!
  X Lon

 7. Sabine says: May 10, 20117:59 am

  Wat een leuk idee en wat een leuke schrijfstijl. Heel veel succes en ik blijf je volgen hoor, want bij mij komen er ook steeds meer jurkjes in de kast :-)

  Lfs
  Sabine

 8. Bianca says: May 10, 20118:46 am

  Waar is de tijd gebleven dat we in een te strakke broek op het dak van de Houthof zaten? :) Girlie, jurkjes rule! En zeker die van jou :) Kus!

 9. Marjolein says: May 10, 20118:52 am

  Leuk leuk! Daar is ie dan: dé jurkjes site van Suus alias Suzie! Eindelijk openbaar zodat ik ook uit durf te komen voor mijn eigen verslaving. Tellen stel ik nog even uit ;-)
  Succes! x Marjolein

 10. Annemieke says: May 10, 201110:36 am

  Eindelijk Suus, daar is je blog! Veel succes ennuh, ook al ben ik geen jurkjesfan, ik ben wel benieuwd naar je verhalen!
  x Annemieke

 11. Anne says: May 10, 201111:06 am

  Wat een leuke site! Ben benieuwd naar je volgende blog. Met foto’s graag : )

 12. Marloes says: May 10, 20111:01 pm

  Whaaaaaah, ze is online!! Supervet, Suus! Kun je ergens up to date blijven van nieuwe posts? xx

 13. Iris says: May 10, 20112:07 pm

  Eindelijk is het zo ver, ze is online!!! Congrats meis, prachtige site en hele leuke foto’s en tekeningen! XXX

 14. Natasja says: May 10, 20113:05 pm

  Schrijf hier He Suus, vind je site errug leuk, opmaak, tekst en tekeningen en wat een schattige foto van jou met je prinsessejurk (de bovenste dus he ;-) )! x Natasja

 15. Karin says: May 10, 20113:31 pm

  Lieve Suus! Je inspireerde me tot een telling in mijn eigen kast en ik kom op 46 zichtbare jurkjes (heb niet alles uitgepakt sinds de verhuizing, dus wie weet zijn er nog wat verborgen exemplaren). En heb ook veel rokjes! Ofwel, ik ga lekker meelezen over jouw (en mijn) hobby. Mooi gemaakt, de website, en leuke illustraties/foto’s. Dikke kus van xka

 16. Els says: May 10, 20115:02 pm

  Lieve Suzanne, De site is echt superleuk geworden. Ik verheug me al op nog meer foto’s van vroeger.

 17. Walther says: May 11, 201110:58 am

  Gefeliciteerd met de site! Ziet er goed en leuk uit. Ik heb het afgelopen halfjaar heel wat jurkjes voorbij zien komen. Maar ik heb er nog geen 51 geteld. Ga je die allemaal nog een keer online zetten? Of staan ze al ergens en kijk ik er gewoon overheen?

 18. Rina says: May 21, 20117:55 pm

  51 maar…, valt me nog mee ;-)
  Cool hoor, en die foto is echt te schattig!

 19. Karin says: May 26, 20119:06 am

  Komt er nu ook een hoofdstuk met zwangerschapsjurkjes?

 20. หนังxxx says: April 7, 20164:05 am

  Fοr most гecent іnformаtіon уߋu һaνе tο рɑy
  a ԛᥙiϲκ ѵіѕit іntегnet and on ѡοгld-ᴡіԀе-ԝеƄ Ι fοᥙnd tһiѕ ѕitᥱ ɑѕ а bеѕt ᴡеƄ ⲣаցе fߋr mоѕt rеϲent ᥙρɗɑtеѕ.

Laat een reactie achter